Hopp til innholdet

Refinansering

Å refinansiere betyr å erstatte ditt eksisterende lån med et nytt, ofte for å få bedre betingelser eller samle flere lån og kreditter i ett. Vi tilbyr to typer refinansiering - med og uten sikkerhet.

Far og sønn som ligger på gulvet og leker
Elisabeth Vik Bjugn Sparebank Rådgiver privatmarked

Elisabeth Vik

rådgiver privat

Inger Dueskar, Rådgiver privatmarkedet

Inger Dueskar Solem

rådgiver privat

marita800x400

Marita Solem

rådgiver privat

Spørsmål og svar om refinansering

Refinansiering med sikkerhet i bolig betyr at du bruker boligen som pant for lånet. Dette gir deg en lavere rente sammenlignet med usikrede lån og kan bidra til å redusere dine månedlige utgifter.
Ved å bruke boligen som sikkerhet kan du få lavere rente, samle flere lån til ett, og få bedre oversikt over økonomien din. Dette kan redusere månedlige kostnader og gjøre det enklere å håndtere gjelden.
Refinansiering uten sikkerhet er en type forbrukslån hvor du ikke bruker boligen som pant. Dette kan være en løsning for å samle mindre lån og kredittkortgjeld til ett lån med lavere rente og færre kostnader.
Refinansiering uten sikkerhet gir deg mulighet til å samle flere små lån og kredittkortgjeld til ett større lån. Dette kan gi deg lavere rente, færre gebyrer, og bedre kontroll over økonomien din.

Du bør vurdere refinansiering med sikkerhet i bolig hvis du har høy gjeld og ønsker lavere rente. Dette forutsetter at du har ledig kapasitet i boliglånet ditt.

Refinansiering uten sikkerhet er en god løsning hvis du har mindre gjeld som kredittkort og forbrukslån, og ikke har mulighet til å stille med pant.